Další nelegální skladu! 30 kilo masa se vyhřívalo téměř na sluníčku

Další nelegální skladu! 30 kilo masa se vyhřívalo téměř na sluníčku

05.08.2020 Jana Čiháková

Kontrola Státní veterinární správy (SVS) pro Ústecký kraj odhalila poblíž Žatce na Lounsku sklad, v němž bylo nelegálně skladováno maso. Nebyly tam dodrženy teploty pro skladování, chybělo i náležité označení, část potravin byla neznámého původu a prostor byl znečištěný.

Ve správním řízení hrozí provozovateli skladu za všechna zmíněná pochybení pokuta až do výše jednoho milionu korun. ČTK o tom dnes informoval tiskový mluvčí SVS Petr Vorlíček. "Ve skladu kontrola odhalila mimo jiné různá balení vepřového a hovězího masa o celkové váze přes 30 kilogramů při nevyhovující teplotě prostředí devět stupňů Celsia. Legislativa však požaduje pro maso teplotu nejvýše sedm stupňů Celsia, pro drůbeží maso nejvýše čtyři stupně Celsia a pro vnitřnosti nejvýše tři stupně Celsia," uvedl Vorlíček.

Mluvčí doplnil, že hlavním pochybením bylo podle inspektorů chybějící schválení skladu, dále pak nedodržení chladírenského řetězce a nedostatečné prokázání původu. Inspektoři SVS na místě pozastavili činnost provozu, maso znehodnotili obarvením a nařídili, aby ho provozovatel na vlastní náklady nechal zlikvidovat v asanačním podniku.

V červenci kontroloři objevili v dodávce na Teplicku 75 kilogramů ryb, mořských plodů a masa, kde rovněž nebyla dodržena příslušná teplota.


Mohlo by vás zajímat

KONZUMACÍ KOFEINOVÝCH NÁPOJŮ K AGRESIVITĚ DĚTÍ? VZÝKUM MLUVÍ JASNĚ

13.11.2023 | Děti, které jsou zvyklé pravidelně pít nápoje s obsahem kofeinu jako je například coca-cola nebo energetické drinky, mají horší paměť, jsou impulzivnější a v dospělosti můžou být náchylnější k závislostem. Zjistili to vědci, kteří u dvou tisícovek amerických dětí ve věku devět a deset let testy zkoumali jejich paměťové schopnosti a mozkovou aktivitu. Napsal o tom deník The Times.

ZE SAPY ROVNOU DO NEMOCNICE! KONTROLY ODHALILY TUNU DIVNÝCH POTRAVIN

27.03.2024 | Inspektoři Státní veterinární správy v závěru uplynulého týdne při společné kontrole s Celní správou zkontrolovali na příjezdové komunikaci do areálu tržnice SAPA dodávku převážející 1315 kg nevyhovujících potravin živočišného původu.

TAKIS: HODNĚ OSTRÝ FENOMÉN VÁLCUJE ŽÁKY ZÁKLADNÍCH I STŘEDNÍCH ŠKOL

07.12.2023 | Možná, že ani výrobci z Grupo Bimbo původně netušili, jaké šílenství odstartuje uvedení Takis – kukuřičných chipsů vybavených extra pálivou chutí, které jsou netradičně stočené do wrapu. V posledních letech jsou jejich výrobky synonymem pro raketu, která vystřelila strmě vzhůru a vzala s sebou doslova davy. Co se týče obchodního počinu, lze společnosti maximálně zatleskat, zbytek ale vyvolává značné pochyby.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.