15.10.2014 Redakce
Pokud použijete dia čokoládu, je recept vhodný i pro diabetiky a celiaky.
Ingredience: 100 g čokolády, 100 ml smetany ke šlehání, 1 celý vanilkový lusk, 300 g piemontských oříšků Papa dei Boschi
Postup: Čokoládu rozlámeme na menší kousky a společně s vanilkovými semínky z celého lusku ji rozpustíme ve vodní lázni. Jakmile se rozpustí, stáhneme plamen a pomalu vmícháme smetanu. Vzniklou směs tvarujeme do kuliček velikosti golfového míčku a poctivě je obalíme v lehce rozdrcených piemontských oříšcích.
Šéfcukrářka Wine Food Marketu Jana Rodová doporučuje: „Tento recept patří k mým oblíbeným, je totiž neskutečně jednoduchý na přípravu a zároveň dává vyniknout chuti jednotlivých ingrediencí, které jsou krásně vyvážené. Do čokoládových koulí se navíc nepřidává žádný cukr, a pokud použijete dia čokoládu, je tento recept vhodný i pro diabetiky či celiaky.“
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.