CHCETE KAPRA A SEKT ZA 5 KORUN? TADY TO DOSTANETE

CHCETE KAPRA A SEKT ZA 5 KORUN? TADY TO DOSTANETE

16.12.2021 Jana Čiháková

Makro zákazníkům zpříjemní předvánoční nákupy. Kromě prodloužené otevírací doby znovu nabídne i oblíbenou akci kapr a sekt k nákupu za symbolickou pětikorunu. Vyrazit za velkým předvánočním nákupem do některé z prodejen makro se zákazníkům letos vyplatí hned třikrát. Prodloužená otevírací doba až do 22 hodin umožní ve shonu před svátky lépe využít čas a od 19. do 22. prosince se zastavit pro bonus v podobě sektu a kapra za 5 Kč ke každému nákupu nad 3 333 Kč s DPH.

Samozřejmostí je také nabídka živých kaprů k prodeji. Kromě tradičního kapra budou zákazníci letos ve vybraných prodejnách moci vyzkoušet také zdravější Omega3 variantu nebo speciálního aquaponického kapra z udržitelné lokální produkce.

Síť velkoobchodů makro letos v období předvánočního shonu znovu vychází zákazníkům maximálně vstříc. S cílem ulevit jim od stresu a usnadnit zásobování na svátky, prodlužuje ve všech svých prodejnách otevírací dobu. V období mezi 17. a 23. prosincem tak budou zákazníci moci namísto obvyklého úseku 8:00-21:00 nakupovat až do desáté večerní. Od 8:00 do 11:30 pak budou všechny prodejny makro otevřené také přímo na Štědrý den.

PŘEDVÁNOČNÍ RITUÁL ZA "BŮRA"

Každý, kdo v prodejnách makro nakoupí mezi 19. a 22. prosincem za alespoň 3 333 korun s DPH navíc získá bonus v podobě kapra a sektu, každý za symbolickou pětikorunu. „Tato tradiční akce, kterou vnímáme mimo jiné i jako poděkování zákazníkům za jejich celoroční věrnost, se pro naše zákazníky stala předvánočním rituálem. Kapří maso a přípitek šumivým vínem patří ve většině domácností mezi základní součásti tradiční české štědrovečerní večeře, a tak jsme se rozhodli jimi zákazníky potěšit i letos,“ říká Romana Nýdrle, manažerka komunikace makro ČR.

Tradiční čeští kapři budou v síti velkoobchodů makro samozřejmě také na prodej. Živé ryby k okamžitému odběru najdou zákazníci od poloviny prosince v kádích umístěných na parkovišti před každou prodejnou za cenu s DPH od 89 Kč/kg za 1. třídu (od 1,9 kg do 2,5 kg) a 99Kč/Kg za Výběr (od 2,6 kg). U vybraných provozoven budou mít lidé navíc na výběr také ze specialit v podobě zdravějšího Omega 3 kapra či aquaponického kapra z udržitelných lokálních chovů.

OMEGA 3 S PLOUTVEMI

Omega3 kapr z produkce farmy Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity se vyznačuje vyšším podílem omega3 mastných kyselin, jež mají na lidský organismus blahodárný vliv – snižují riziko infarktu a zlepšují paměť i imunitu. „Zvýšeného podílu omega3 mastných kyselin je u tohoto speciálního kapra dosaženo díky unikátnímu krmivu na bázi rostlinných olejů vyvinutému českými vědci,“ popisuje Bernard Schaut, vedoucí nákupčí ryb makro. Zákazníci mohou Omega3 kapra zakoupit za cenu od 119 kč/kg ve všech pražských prodejnách makro, a také u provozovny v Českých Budějovicích.

Další novinkou na trhu je aquaponický kapr. „Aquaponické pěstování je systém, který funguje na základě přirozených biologických procesů a spojuje dynamiku rostlin, ryb a živin do jednoho přirozeného ekosystému. Kombinace chovu ryb ve vodních kádích s pěstováním rostlin bez půdy je udržitelným příkladem celoročního zemědělství, které nezatěžuje okolní prostředí,“ vysvětluje Martin Čivrný, manažer udržitelnosti makro. Zároveň dodává, že se rybí maso pocházející z aquaponického systému vyznačuje mimořádně vysokou kvalitou.

Aquaponické kapry pocházející od dodavatele ze Středočeského kraje mohou zákazníci zakoupit ve všech pražských prodejnách makro a v Plzni za cenu od 119 Kč/kg. Kromě kaprů budou v nabídce makro také další druhy ryb z aquaponických chovů, například sumeček africký nebo jeseter sibiřský.


Mohlo by vás zajímat

TAK TAKOVOU JSTE JEŠTĚ NEMĚLI: VELIKONOČNÍ NÁDIVKA PODLE PAVLA BERKYHO

22.03.2024 | Svůj mistrovský um předvedl jako semifinalista největší kulinární show amatérských kuchařů MasterChef a svými recepty inspiruje dál. Vyzkoušíte také velikonoční nádivku Pavla Berkyho?

ZOUFALE MÁLO! V PŘÍJMU VLÁKNINY BY SE MĚLI ČEŠI POLEPŠIT

26.03.2024 | Vláknina je jednou z důležitých složek v našem jídelníčku, na kterou se bohužel často zapomíná. „Vláknina přitom přináší mnoho benefitů a její dostatečný příjem slouží jako prevence mnoha onemocnění,“ vysvětluje Veronika Pourová, nutriční terapeutka a technoložka potravin.

VĚDCI: PŮDA JE PLNÁ PESTICIDŮ, ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI ZA TO ALE NEMOHOU

08.04.2024 | Výsledky ukázaly, že v zemědělsky využívané krajině se koncentruje a šíří poměrně velké množství pesticidů, z nichž některé mohou mít významný dopad na biologickou rozmanitost a zároveň jsou výrazně rizikové i pro člověka. Z velké části se ovšem nejednalo o látky aplikované samotnými farmáři.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.