recepty  

Borůvková polévka (Blåbärssoppa)

Borůvková polévka (Blåbärssoppa)

10.03.2015 Mgr. Kateřina Kmecová

S vyzkoušením této typicky švédské polévky nemusíte čekat na léto, borůvky můžete použít i rozmražené.

Doba přípravy: 20 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 350 g borůvek, 4 lžíce moučkového cukru, 700 ml vody, 1,5 lžíce bramborového škrobu

Postup: Pokud používáme zmražené borůvky, necháme je rozmrazit. Nasypeme je to hlubší pánve, pár si jich necháme na ozdobu. Přidáme cukr a vodu. Přivedeme k varu a necháme rozpustit cukr. Vaříme na mírném ohni po dobu asi 25 minut, dokud se borůvky nezačnou rozpadat, a směs sundáme z ohně. Škrob rozmícháme v troše vody a přilijeme k polévce. Vrátíme na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne. Pokud je potřeba, přidáme cukr. V zimě podáváme polévku horkou, ale stejně dobrá je i vychlazená.


Mohlo by vás zajímat

Bavorský bramborový salát s podbělem

25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.

MARINOVANÝ LILEK NA PYRÉ ZE ŽLUTÉ ČOČKY PODLE DAVIDA MÜLLERA + POSTUP

29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.

Baletní sukénka k sežrání

12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.