Baby kari s dýní a cizrnou voní exotikou: Dáte si?

Baby kari s dýní a cizrnou voní exotikou: Dáte si?

04.11.2021 České ghíčko

„Garam masala, koriandr, kokosové mléko a také Ghí s kurkumou a pepřem se postarají o to, aby se z běžné zeleniny stal lahodný pokrm vonící dálkami. Dýně navíc obsahuje důležité minerály a také lutein a beta karoten, takže nás při vaření může hřát i dobrý pocit, že jsme udělali něco pro své zdraví,“ říká Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, které vám tento recept přináší.

Suroviny:

1 dýně, 3 mrkve (v sezoně může být ještě květák), cibule, plechovka cizrny, 2 pol. lžíce Ghíčka s kurkumou a pepřem od Českého ghíčka, 1 plechovka kokosového mléka, Garam masala koření, římský kmín, koriandr, muškátový oříšek (může být i kari pasta, pokud chcete pokrm ostřejší), zázvor, čerstvý nasekaný koriandr, sůl

Postup:

Mrkev oloupeme, spolu s dýní (a květákem) nakrájíme na kousky. Na kurkumovém ghíčku zesklovatíme cibuli, přidáme koření a zeleninu. Přisypeme slitou cizrnu. Zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Až se začne rozpadat, kari zahustí. Podáváme hustě sypané čerstvým koriandrem. S rýží, samotné, nebo klidně i s dobrým chlebem.

Tip: Vařte zdravě!

Vyzkoušejte do tohoto receptu Ghí s kurkumou a pepřem od Českého ghíčka! Toto přepuštěné máslo je ochucené kořením, které se skvěle hodí pro přípravu zeleninových jídel, ale i rýže a dalších příloh. Ghí s kurkumou a pepřem (220 ml) koupíte za 155 Kč na www.ceskeghicko.cz Ghí se stalo pro všechny, kdo chtějí vařit chutně a zdravě nepostradatelnou ingrediencí. Má totiž mnoho skvělých vlastností – báječně chutná, voní, nepřepaluje se, obsahuje vitamíny A, D, E, K a navíc je bez mléčné bílkoviny. Také se nemusí chladit a vydrží alespoň 12 měsíců. Koupíte ho v mnoha velikostech, variantách (klasické, bio či kozí), s mnoha příchutěmi (se solí a česnekem, s kurkumou a pepřem, se skořicí a vanilkou, s chilli). A kromě slaných variant tady myslí i na děti a mlsouny s Ghítelami, které jsou zdravou variantou sladkých pomazánek.

 

 

PŘEDPLATNÉ

Mohlo by vás zajímat

ZAMĚŘTE SVOU POZORNOST NA OCENĚNÉ POTRAVINY!

19.01.2022 | Potravinářská komora ČR již od roku 2014 vyhlašuje „Cenu Potravinářské komory o nej- lepší potravinářský inovativní výrobek“ a to pro všechny potravinářské komodity.

VÝROBCE NEZNÁMÝ: JE TO V POŘÁDKU?

17.01.2022 | Všechny potraviny uváděné na trh v rámci EU musí splňovat obecné požadavky na označování dané směrnicí 2000/13/ES, v platném znění. Podle nich nemusí být na obale uveden výrobce. Jeho uvedení není povinné a nelze jej proto vyžadovat.

PŘEPUŠTĚNÉ MÁSLO: RECEPT OD PAVLA BERKYHO

06.12.2021 | Krásně voní máslem a nepřipaluje se. Dá šmrnc jakékoliv polévce i omáčce, je skvělé na dušenou zeleninu, osmažíte na něm ty nejlepší a nejvoňavější řízky a lze ho namazat i na chléb a jíst za studena. A také využít k zevnímu použití na hojení ran nebo po štípnutí hmyzem. O čem, že je řeč? O ghí, čistém máselném tuku té nejvyšší kvality, který si prostě zamilujete!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

Zajdětě si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách BILLA, PENNY MARKET a KAUFLAND a na vybraných novinových stáncích sítě Valmont