7 food stylovek, které nás zaujaly

7 food stylovek, které nás zaujaly

04.02.2021 Jana Čiháková

I design hraje ve světě potravin prim. Některá díla jakoby vypadla přímo z umělecké dílny. Tyto vychytávky do kuchyně si rozhodně zaslouží vaši pozornost.

gallery

1.Plátýnka od Plátnobalky 

Jsou navoskována včelím voskem, svými vlastnostmi si vás získají, no vlastně doslova se k vám přilepí. Alobalu a celofánu řeknou ne za vás. Jsou přirozeně přilnavé a prodyšné - není je tedy třeba navlhčovat a dokážou bezpečně přikrýt i fermentující potraviny (jogurt, těsto na chleba apod.).

S lehkostí jí vlastní přikryje Koláčnice běžnou misku či menší talíř. Zabalíte do ní kus koláče, vdolečky, nebo Honzovy buchty na výlet. Ovocné svačinky Koláčnice milují, zachovává totiž jejich svěžest a šťavnatost i při pokrájení. Jste vyznavači půlky krajíce chleba či půl rohlíku na svačinu? Slečna Miskózní je tu právě pro Vás. Úžasně se postará o kus sýru, který bude v její náruči tak dobrý, jako nikdy předtím.

Koupíte na Zemito.cz za 139 Kč

2. Balsamikové perly Full Moon

Perly s 12letým balzamikovým octem jsou obalené želatinou z mořských řas. Po skousnutí v ústech explodují, už to samo o sobě je skvělý zážitek. Perfektně ozdobí vaše pokrmy. Díky zrání octa v dubovém sudu voní po rozinkách a karamelu, mají tmavě mahagonovou barvu. Můžete je kombinovat s olivovými perlami Full Moon. Perfektně dochutí kachní a telecí maso zvěřinu, ryby, mořské plody a zeleninové saláty. O jejich kvalitě svědčí řada ocenění ze světových soutěží, používá je řada špičkových španělských i světových kuchařů a řada michelinských restaurací.

Koupíte na www.olivum.cz za 349 Kč

3. Dárkové balení FULL MOON olivového oleje a balsamica

Výjimečný dárek pro gurmány či gurmánky a milovníky zdravého životního stylu. Dárková kazeta obsahuje láhev      200 ml prémiového olivového oleje Full Moon a 200 ml láhev 12letého balsamica Full Moon Grand Reserva.

Koupíte na www.olivum.cz za 889 Kč

4Růžové bublinky plné ovoce

Svěží růžové perlivé víno Muflon rosé z oblíbeného vinařství Vinselekt Michlovský. Novinka k oslavě s rodinou, přáteli nebo na svátek zamilovaných. Důvodů se najde jistě vždy dost. Klidně i jen tak pro radost a příjemnou atmosféru na zimní večery. Muflon rosé v sobě skrývá aroma dozrávajícího peckového a drobného červeného ovoce, které v chuti doprovází transformované zahradní ovoce s jemným perlením a džemovo-cereálním projevem v závěru. Sklenka plná ovocné chuti se hodí k barevnému ovoci, grilovaným krevetám nebo polotvrdým a tvrdým sýrům.

Koupíte na www.michlovsky.com za 219 Kč

5. Diamante sklenice na šampaňské Silhouette Amber

Skleničky jsou zdobeny kamínky Crystals by SWAROVSKI®,které jsou aplikovány speciálním adhezním materiálem a procesem, který garantuje, že při běžném používání zůstanou pevně na svém místě.

Koupíte na Dekorant.cz za 849 Kč

6. Bio březová šťáva

Březová míza v BIO kvalitě chutná skvěle, navíc se nám líbí, že neobsahuje přidaný cukr. Má příjemnou osvěžující chuť. Obsahuje celou řadu minerálních látek. 

Složení z bio březové mízy a kyseliny citronové.

Koupíte na Arax.cz za 25 Kč

7. Set skleněných brček

Set skleněných brček ve vaší kuchyni navždy nahradí jednorázové varianty. Čtyři brčka rozměrově přizpůsobená nejoblíbenějším nápojům včetně čistícího kartáčku se postarají, že už budete vždy připraveni zpříjemnit si pití drinků, smoothie i kávy tím správným brčkem, které se během pití nedeformuje a po jednom drinku neskončí v koši.

Koupíte na www.zcech.cz za 399 Kč


Mohlo by vás zajímat

NA ZELENÝ ČTVRTEK, ZELENÝ ŠKOPEK: NA ČEPU NA TĚCHTO ADRESÁCH

25.03.2024 | Na Zelený čtvrtek 28. března se v celé České republice i na Slovensku začne už tradičně čepovat Zelené pivo z pivovaru Starobrno. Letos už po devatenácté. Celkem budou mít pivaři a všichni příznivci speciálu s nezvyklou barvou k dispozici 4 920 hektolitrů. Zeleným pivem si mohou připít všichni v Čechách i na Moravě, aktualizovaný seznam všech provozoven se Zeleným pivem na čepu zájemci najdou před Velikonocemi na webových stránkách www.zelenepivo.cz.

ZDRAVÉ MLSÁNÍ PRO DĚTI: NONSENC, KTERÝ PŘITAHUJE RODIČE

05.04.2024 | Kdo dětem dává čokoládu, chipsy a slazené limonády, asi sám tuší, že se nejedná o to nejzdravější, co jim může nabídnout. Bohužel i ti, kdo dětem dopřávají zdánlivě zdravou stravu, mohou splakat nad výdělkem. Prostě i zde platí – není všechno zlato, co se třpytí. Řada potravin má kolem sebe auru zdravé výživy, ale důkladnější pohled na jejich složení nám odhalí o poznání smutnější realitu.

VŠICHNI HO ZNÁME, ALE NEVÍME, CO UMÍ: MATCHA V OTÁZKÁCH A ODPOVĚDÍCH

08.04.2024 | Určitě jste tedy slyšeli o čaji Matcha. V čem je tento zelený prášek tak zajímavý?  Proč je lepší než káva a jak pomáhá při hubnutí?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202404

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.