MARINOVANÝ LILEK NA PYRÉ ZE ŽLUTÉ ČOČKY PODLE DAVIDA MÜLLERA + POSTUP

MARINOVANÝ LILEK NA PYRÉ ZE ŽLUTÉ ČOČKY PODLE DAVIDA MÜLLERA + POSTUP

29.01.2024 POŘAD VE VARU/PRIMA

Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.

Doba pečení: 15 min

Příprava: 20 min Počet osob: 2

 

  • 2 lilky
  • 2 lžíce Harissa pasty
  • 4 lžíce medu
  • 100 ml řepkového oleje
  • 2 lžíce hořčice
  • 200 ml jablečného octu
  • 1 svazek máty
  • 1 granátové jablko
  • 400 g plnotučného jogurtu
  • trocha kokosového sirupu
  • 1 kg červené čočky
  • kurkuma
  • trocha římského kmínu
  • sriracha majonéza (nemusí být)
  • sůl
  • cukr

Nejprve si lilky rozřízneme napůl a poté uvnitř nařízneme každou polovinu na malé mřížky, aby dobře nasákly marinádu.

Poté si připravíme marinádu s harissou. Do misky dáme Harissa pastu, med, hořčici, osolíme, přidáme jablečný ocet, olej, zamícháme a nyní do lilku marinádu nalijeme, aby se nasákl. Lilky dáme do trouby rozehřáté na 180°C na cca 15 minut.

Mezitím si nachystáme čočku. Čočku žlutou nebo červenou rozvaříme s kurkumou, římským kmínem a přidáme cukr a sůl. Čočku rozmixujeme a uděláme z ní pyré.

Nyní smícháme jogurt s trochou kokosového sirupu a rozmícháme.

Na pyré naservírujeme lilek, na něj dáme kokosový jogurt, posypeme zrníčky granátového jablka a nasekanou mátou. Můžeme také přidat pálivou sriracha majonézu


Mohlo by vás zajímat

ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY! VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15

22.04.2024 | Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli představitelům obou platforem předat své požadavky.

DŽUS NEEXISTUJE! JAKÝ JE ROZDÍL MEZI KONCENTRÁTEM A NEKTAREM?

20.02.2024 | Rostoucí obliba ovocných nápojů a jejich široká nabídka v maloobchodu generuje u mnoha spotřebitelů základní otázku: Jak poznat jejich kvalitu a zdali bylo k jejich výrobě použito skutečně ovoce, nebo zdali jde o produkt, který svým složením spíše připomíná oslazenou a ovocným aromatem obohacenou vodu. Ve skutečnosti to ale není zas tak složité.

RÁMEN JAKO DÍLO NÁHODY + TIPY, JAK SI JEJ UVAŘIT I DOMA

25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.